Food Game


Dit spel is een uitbreiding van Foodgame Brabant. Het doel is meer bewustheid te brengen over de toekomst van de voedselindustrie. Het is een simulatie van hoe steden in de toekomst eruit zullen zien. Hierbij is de focus op de voedselindustrie en hoeveel dat het uiterlijk van een stad en omgeving verandert. Er zijn vier verschillende "versies" van de toekomst. Bij elke versie heeft de voedselindustrie het op een andere manier aangepakt. Er is self-sufficient, waarbij iedereen voor zichzelf zorgt, Automated, waarbij alles word gedaan door machines, Extreme Efficiency, waarbij alles nog steeds door mensen gedaan wordt, maar zo efficiënt en compact mogelijk. De laatste is de Classic regio, dat is hoe het verder zou gaan op de manier die we nu doen.

Meer over Foodgame Brabant en FoodUp! Brabant kan je hier vinden.


Concept

Het belangrijkste doel van het spel is de speler informeren. Het word ook gespeeld op een groot touchscreen. Dit spel heeft geen gamers als doelgroep. Daarom moesten we erg oppassen het spel niet te moeilijk te maken. In het spel kan je kiezen uit vier steden. Daarna kan je in de gekozen stad rondvliegen. In de stad kom je sommige punten tegen waar je op kan klikken. Als je daarop klikt krijg je een scene waar je op een bepaald deel van de stad bent ingezoomd. Hier kan je rondrijden als een voertuig en op bepaalde gebouwen klikken. Als je daarop klikt krijg je een kaart van dat gebouw. Het doel is dus alle kaarten verzamelen voordat de tijd op is. Als de tijd op is krijg je een lijst van al je verzamelde kaarten te zien.

Proces

Dit project is gemaakt met een groep van 13. Hiervan waren er 5 developers en 8 artists. Ik was de lead developer. Wij hadden 2 maanden om een werkende demo te maken. We hebben de eerste week ons bekend gemaakt met het project. Daarna hebben we een game design document en technisch ontwerp geschreven. Hierna hebben we de taken verdeelt en aan productie begonnen.