Ctouch Run


Samenvatting

CTOUCH Run was het project waar ik het grootste deel van mijn stage aan heb besteed. De opdrachtgever was CTOUCH, ze maken grote touchscreen displays met een Android of Windows pc erin gebouwd. CTOUCH vroeg om een infinite runner die ze konden gebruiken om de kwaliteiten van hun scherm te laten zien. Deze opdracht was een grote uitdaging voor mij, dit was mijn eerste opdracht van een opdrachtgever, mijn eerste opdracht in Unreal en ik was ook de enige developer in het team. Dat betekende dus dat ik niemand had om terug op te vallen. Ik was ook de contactpersoon tussen Studio Sl (bedrijf waar ik stage liep) en CTOUCH. Hierdoor heb ik ook ervaring gekregen in duidelijk met een opdrachtgever te communiceren. Het project verliep vloeiend, er was constant een duidelijk idee van wat er af moet zijn en wat er nog gedaan moest worden. Ik heb veel geleerd van dit project.

Design

Qua design was de kern er al. Een infinite runner met drie levels. De levels zouden per level voor een serie van hun schermen gaan. Samen met mijn team hebben wij vooral gekeken naar welke power-ups in de game zouden komen, hoelang de levels zouden zijn en hoe moeilijk het spel moest zijn. Dit laatste was een aandachstpunt, want het spel moest niet te uitdagend zijn i.v.m. met de doelgroep. De game was namelijk bedoelt voor zakenmannen, geen gamers. Daarom hebben we veel playtesting gedaan met groepen die minder goed waren in games. Hierdoor konden we de nodige aanpassingen maken zodat de moeilijkheid goed aansloot bij de doelgroep.

Development

CTOUCH Run is gemaakt in Unreal Engine voor Windows. Het is gemaakt met blueprints, ik heb hiervoor gekozen omdat ik nog geen ervaring had met C++. Ook leek blueprints me heel interessant en wou graag het uitproberen. Het is me enorm bevallen, blueprints zijn heel fijn om mee te werken. Het liet me meer focussen op goed code design in plaats van vast te blijven zitten in de eigenschappen van C++ en van Unrealscript. Ik wist toen dat ik me daarin ook moest verdiepen maar koos om dat te bewaren voor volgende project en/of zelfstudie.

Conclusie

Met dit project heb ik veel nieuwe vaardigheden geleerd en bepaalde concepten van programmeren beter begrepen. Het heeft me ook meer zelfvertrouwen gegeven in mijn eigen vaardigheden. CTOUCH was ook zeer tevreden met het hoe het proces liep en het eindproduct.